European Label – “Eco Culinary Festival”, 2008
Obiectivele proiectului:
Elevii trebuie să fie conştienţi de faptul că mediul înconjurător (plantele, animalele) ar trebui protejat de ei; să li se dezvolte elevilor simţul responsabilităţii faţă de plante şi animale; elevii vor studia comportamentul animalelor şi vor învăţa să le protejeze; elevii vor învăţa cum să devină persoane mai bune, iar relaţiile interumane ar putea fi îmbunătăţite; elevii îşi vor îmbogăţi cunoştinţele de limbă engleză şi germană în timpul întâlnirilor cu partenerii şi nu numai. Profesorii obţin mai multe informaţii despre mediul înconjurător, ghidează elevii şi îi verifică în mod regulat; de asemenea ei vor include această temă în curricula şcolară: Educaţie pentru sănătate – curriculum la decizia şcolii. Atât profesorii, cât şi elevii vor lucra în echipe, demonstrând astfel solidaritate faţă de ceilalţi. Profesorii vor aplica în timpul orelor de curs metode active de predare. Şcoala va obţine o motivaţie crescândă pentru muncă din partea profesorilor şi elevilor. Prin calitatea activităţilor desfăşurate în şcoală se va satisface încrederea publică, iar învăţământul se va afirma ca bun public.